Miniworld Rotterdam

Welkom in

Miniworld Rotterdam

Miniworld Rotterdam

In hartje Rotterdam bevindt zich de permanente tentoonstelling Miniworld Rotterdam. Jong en oud kunnen zich vermaken met de zeer uitgebreide modelspoorbaan die ingericht zijn naar het Nederlandse landschap.

Adres:
Weena 745
3013 AL
Rotterdam

Kenmerken Miniworld Rotterdam

Openingstijden

Dagelijks geopend
De openingstijden variëren tussen 12:00 tot 17:00 uur en 10:00 tot 17:00 uur. Dus kijk voor de actuele informatie altijd even op de website van Miniworld!

Prijzen

Kinderen 3 t/m 12 jaar: € 8,25
Volwassenen: € 11,95
Groepen vanaf 15 personen: 10% korting p.p.

Website

http://www.miniworldrotterdam.com/

Parkeergelegenheid

Parkeren is mogelijk in de nabijgelegen parkeergarage!

Parkeerkosten

Tarief: € 2.00 per uur
Max. dagtarief: € 38.00

Informatie Miniworld Rotterdam

MiniWorld Rotterdam is geen kopie van Nederland maar de verschillende gebieden in de spoorbaan zijn wel gebaseerd op bestaande stukken Nederland. Zo is de haven van Rotterdam er in verwerkt, de stad zelf, de voorsteden en het polderlandschap. Met het nog aan te bouwen Wereldstad Rotterdam erbij zal de complete spoorbaan een oppervlakte hebben van 475 vierkante meter, waar 180 treinen op rijden en 12.000 gebouwen staan. Om het geheel werkend te krijgen is 25 kilometer bedrading nodig. U begrijpt dat men bij Miniworld Rotterdam de ogen uit kan kijken in de miniwereld. Naast het miniatuurlandschap is er ook een restaurant, een mini-bioscoop en een giftshop. Een aantal onderdelen van de modelspoorbaan kunt u ook zelf bestellen.

Miniworld Rotterdam is goed bereikbaar met de auto, parkeren kunt u doen in P1 en P2 van het Groothandelsgebouw of de parkeergarage onder het Schouwburgplein. Als u met het OV komt is het vanaf NS-Station Rotterdam Centraal 5 minuten lopen.