De Drentse Koe

Welkom in

De Drentse Koe

Speelboerderij De Drentse Koe

Heerlijk buiten spelen met een “boerengevoel”. Rond rijden op een trekkertje, een koe melken, dieren aaien, springen en klimmen, dit kan allemaal in Speelboerderij de Drentse Koe.

Adres:

Wolddijk 23
7961 NA
Ruinerwold

Kenmerken Speelboerderij De Drentse Koe

Openingstijden

In het zomerseizoen dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur
In het winterseizoen geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00 uur

Prijzen

Kinderen van 1 t/m 3 jaar: € 5,00
Kinderen van 4 t/m 16 jaar: € 8,50
Volwassenen: € 3,50

Website

www.drentsekoe.nl

Parkeergelegenheid

In de buurt van het park

Parkeerkosten

Onbekend

Informatie Speelboerderij De Drentse Koe

Heerlijk buiten spelen met een “boerengevoel”. Rond rijden op een trekkertje, een koe melken, dieren aaien, springen en klimmen, dit kan allemaal in Speelboerderij de Drentse Koe. Deze Drentse boerderij in de Ruinerwold is een echt melkveebedrijf met 70 koeien die gemelkt worden door een melkrobot. Van een gedeelte van de melk wordt “Drentse Koe IJs” gemaakt. Naast de boerderij is er een speeltuin met een boerenthema. Kinderen voelen zich even boer of boerin en hebben grote keus uit vele traptractors en fietsjes. In de speeltuin lopen geitjes en zijn meestal jonge cavia’s te aaien.

Bij deze boerderij in Drenthe is vanaf half juli tot eind oktober het maïsdoolhof open. Het maïsdoolhof is 1,5 hectare groot en er zit een leuk vragenspel in voor jong en oud. Er is ook de mogelijkheid om boerenbiljart te spelen. Familiefietsen kunnen ook gehuurd worden bij Speelboerderij De Drentse Koe. Samen fietsen door de Ruinerwold en er kan een fietspuzzel opgelost worden. De familiefiets is per dagdeel of per uur te huur en het wordt aanbevolen deze van tevoren te reserveren. Voor Kinderfeestjes of familie-uitjes zijn er zelf arrangementen samen te stellen bij Speelboerderij de Drentse Koe. Er kan dan gekozen worden uit toegang tot de speeltuin of het maïsdoolhof, boerenbiljart spelen of een familiefiets huren. Daarnaast kan er gekozen worden voor eten en drinken zoals poffertjes, gebak, ijs en barbeque.

De Drentse Koe heeft ook nog een boerenwinkel waar diverse streekproducten worden verkocht.