Bobbejaanland

Welkom bij

Pretpark Bobbejaanland

Bobbejaanland

Alle informatie over Pretpark Bobbejaanland overzichtelijk op een rij.

Adres:

Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Lichtaart, België

Kenmerken Bobbejaanland

Openingstijden

Voor actuele openingstijden kijk je op de website van Bobbejaanland

Parkeergelegenheid

Onbekend

Parkeerkosten

€6 per dag
Seizoenspas parkeren €15

Website

www.bobbejaanland.be

Geschikt voor gezinnen

Ja

Informatie Bobbejaanland

Bobbejaanland is geopend in 1961 door eigenaar en oprichter van het park Bobbejaan Schoepen, een zanger en gitarist. Bobbejaanland is gebouwd in een moerassiggebied, ook wel de Vallei van de Kleine Nete genoemd.

Bobbejaanland is het enige pretpark ter wereld dat zich zo duidelijk inzet voor het milieu. Bobbejaanland heeft zelfs zijn eigen windturbine. Bobbejaanland kwam ook met het idee van de zogenaamde ‘leerrijke pret’. Kinderen maken plezier terwijl ze iets leren. Ze krijgen rondleidingen om te zien hoe de techniek en de fysica van het park in elkaar steken en dat door de technische begeleiding van het park zelf.

In het park staan natuurlijk diverse attracties. Zo heb je achtbanen, verschillende waterattracties en een paar attracties met speciale opties. Zoals de Aztec Express, die zowel voor- als achteruit gaat! Er zijn naast de grote wilde attracties natuurlijk ook genoeg dingen voor de kleinere kinderen of bezoekers die geen zin hebben in wild gedoe. Zo is er een reuzenrad, een zweefmolen, een monorail en kan je bijvoorbeeld een bootvaart doen. Natuurlijk kunnen de shows in zo’n park niet ontbreken, dus ook die zijn aanwezig en er is ook een 4-D cinema en er zijn 2 interactieve ‘dark rides’. Een dark ride is een attractie in het donker waarbij je als bezoeker als het ware door verschillende scènes wordt geleid. Genoeg te doen voor het hele gezin dus