Archeon

Welkom in

Archeon

Archeon

In Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland, ligt het museumpark Archeon. Jong en oud kunnen hier te voet kennismaken met de vroege geschiedenis van Nederland

Adres:
Archeonlaan 1
2408 ZB
Alphen aan den Rijn

Kenmerken Archeon

Openingstijden

Geopend van 2 april t/m 27 oktober
Buiten het seizoen gesloten voor dagbezoek. Het pretpark is in deze periode wel te boeken voor schoolreisjes en grote groepen.

Prijzen

Kinderen t/m 3 jaar: Gratis;
Kinderen 4 t/m 9 jaar: € 19,90
Bezoekers vanaf 10 jaar: € 22,90
65+: € 21,90

Parkeergelegenheid

Voor het park

Parkeerkosten

€ 6,95

Informatie Archeon

Het museumpark bestaat uit verschillende gebieden. Zo zijn er prehistorische hutten, een middeleeuws stadje Gravendam en een Romeins dorp Trajectum ad Renhum. U kunt niet alleen rondlopen in de huizen, maar er lopen ook acteurs en vertellers rond, zogenaamde Archeotolken. Zij geven demonstaties over gebruiken uit hun tijd en u kunt ook zelf de nodige dingen doen. Honing proeven, kaarsen maken en boogschieten behoren allemaal tot de mogelijkheden. Ook kunt u varen in een boomstamkano, kijken naar Romeinse soldaten, gladiatorengevechten en nog veel meer. Kortom een leerzaam en leuk dagje uit voor het hele gezin, of de hele schoolklas. Archeon is ook geschikt voor een bedrijfsuitje of zakelijke afspraak. Het park is goed bereikbaar met de auto. Met het OV kunt u het Archeon bereiken via NS-Station Alphen a/d Rijn, vervolgens is het 15 minuten lopen.