Dagje thuis

Een dagje ‘uit’ hoeft niet perse ‘uit’ te zijn. Er zijn genoeg activiteiten die je thuis of in de buurt kunt ondernemen of organiseren! Omdat tickets voor pretparken en dierentuinen al gauw meer dan €20 p.p. kosten, doet een low-budget uitje op z’n tijd ook goed voor de bankrekening. Bovendien hoeft gezelligheid niet altijd veel geld te kosten. Daarom hebben we een aantal activiteiten om thuis of in de omgeving te ondernemen op een rijtje gezet.

Organiseer een barbecue

Waar een barbecue is, is vaak gezelligheid. Het organiseren van een barbecue met vrienden, familie of buren is ook een leuke dagbesteding. Je kunt overdag rustig beginnen met het klaarmaken van hapjes en het een en ander voorbereiden in de keuken. Een barbecue hoeft ook niet veel geld te kosten; vraag simpelweg aan iedereen of ze iets mee kunnen nemen. Dat scheelt ook nog eens geregel. Daarna kan de grill aan en kan je gezellig met vrienden aan tafel schuiven.

Lekker gezond: maak een wandeling

Er is vast een plek in de omgeving waar je prettig kan wandelen. Het zal hooguit een halfuur rijden zijn naar een mooie omgeving, dat is waarschijnlijk dichterbij dan een pretpark of dierentuin. Ook als je geen fanatiek wandelaar bent of even geen zin hebben in een sportievere activiteit kan je er iets leuks van maken. Een klein rondje met een grote picknick is dan een goed alternatief. Bovendien zijn de kosten laag!

Organiseer je eigen Bierproeverij

Een bierproeverij is een goede activiteit om op je vrije dag te doen, maar ook dat kan redelijk prijzig zijn. Gelukkig kan je een bierproeverij ook in huis brengen. Je kunt samen met vrienden een bierpakket bestellen en op de bank ploffen. Zo’n bierpakket bestaat uit verschillende (speciaal)bieren gebrouwen door brouwers uit heel Nederland. Voor een lage prijs per persoon kan je gezellig fijnproeven met vrienden. Daar hoef je ook niet eens de deur voor uit!

Recommended Posts