Wil je ook altijd vakantie kunnen vieren op rijafstand van je eigen huis? Dan is het mogelijk om een stacaravan aan te schaffen op één van de vele vakantieparken in België, Duitsland of Nederland. Je hebt dan je eigen plekje waar je naartoe kan en iedere keer als je erheen gaat voelt het alsof je thuis bent. Daarnaast zijn de kosten laag vergeleken met andere manieren om op vakantie te gaan. In deze blog leer je alles over het aanschaffen van een stacaravan op een vakantiepark. Op deze manier kun je ieder jaar weer genieten van een heerlijke vakantie. Er zitten veel voordelen aan het bezitten van een stacaravan op een vakantiepark. Hieronder worden de grootste voordelen voor je toegelicht.

Je hebt je eigen plekje

Je eigen plekje hebt waar je altijd naartoe kan gaan – dat is de belangrijkste reden die door stacaravan bezitters wordt genoemd. Je vakantiepark wordt hierdoor als het ware een tweede huis voor je en iedere keer als je erheen gaat voelt het alsof je thuiskomt. Veel mensen vinden het namelijk niet zo fijn om telkens weer naar een nieuwe plek te gaan. Daardoor moeten ze immers precies weten hoe je het beste bij een bepaalde locatie komt en moeten ze weer nieuwe mensen leren kennen. Met een eigen plekje heb je geen last hiervan nadat je de eerste keer op een bepaalde plek bent geweest waar een stacaravan staat.

Een vakantiepark ten opzichte van een vrije locatie

Het bezitten van een stacaravan op een vakantiepark ten opzichte van een “vrijere” locatie heeft 1 belangrijk voordeel. Je kan gebruik maken van alle faciliteiten van het vakantiepark – een zwembad, speeltuin, kleine supermarkt…

De kosten zijn laag

Behalve de aanschafkosten zijn de kosten relatief laag vergeleken met andere vakanties. Voor een idee van de kosten van aanschaf kan je kijken op o.a. bij Lacet. Kwa variable kosten ben je veel goedkoper uit. Dit is met name zo omdat je geen rekening hoeft te houden met transport en overnachting in een hotel of appartement. Je betaalt alleen de huur van de locatie stacaravan en eventueel gas, water en licht die je verbruikt. Als je vergelijkt met wat een dergelijke vakantie kost dan is dit erg voordelig.

Daarnaast zijn er nog meer kosten die je bespaart door een stacaravan op een vakantiepark te huren. Zo hoef je geen eigen tuinonderhoud te plegen en is het park meestal voorzien van een zwembad en andere faciliteiten waar je gebruik van kunt maken. Dit bespaart je weer geld omdat je hier niet voor hoeft te betalen als je ergens anders vakantie zou gaan vieren.

Je bouwt connecties op in het park

Tevens is het een voordeel dat je in het park makkelijk connecties opbouwt. Je ontmoet hier namelijk andere mensen die net als jij een stacaravan hebben gehuurd en waarschijnlijk ook regelmatig naar toe gaan. Hierdoor kun je snel vrienden maken en is er altijd wel iemand om mee te praten als je op het vakantiepark bent. Dit kan erg fijn zijn, zeker als je bijvoorbeeld single bent of geen kinderen hebt die meegaan met de buurkinderen.

Ook in het buitenland is dit mogelijk

Het aanschaffen van een stacaravan hoeft overigens niet per se in Nederland te gebeuren. Ook in het buitenland zijn er diverse opties. Naast Nederland, kiezen Nederlandse eigenaren vaak campings in België en Duitsland. Dit geeft voor sommige eigenaren een betere vakantie ervaring als ze niet in hun eigen land op vakantie gaan. Maar je hebt wel het voordeel dat de vakantie op rij afstand is.

Al met al zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je een stacaravan op een vakantiepark zou willen hebben. Maak dan ook zeker de overweging om voor een van deze opties te kiezen.

Recommended Posts