Zeeaquarium Bergen aan Zee

Welkom in

Zeeaquarium Bergen aan Zee

Zeeaquarium Bergen aan Zee

Te midden van Nederlands mooiste duinreservaat in Nederland ligt het Zeeaquarium Bergen aan Zee!

Adres:
Van der Wijckplein 16
1865 AP
Bergen aan Zee

Kenmerken Zeeaquarium Bergen aan Zee

Openingstijden

april t/m september: dagelijks van 10:00 tot 18:00 uur
oktober t/m maart: dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur

Prijzen

kinderen van 3 t/m 12 jaar: € 9,95
volwassenen, € 13,95
65+: € 12,95

Parkeergelegenheid

Eigen parkeerterrein bij het park

Parkeerkosten

€ 1,00 per 30 minuten

Informatie Zeeaquarium Bergen aan Zee

 In dit internationaal gerenommeerde Zee Aquarium zijn maar liefst 43 aquaria met zeebewoners uit alle wereldzeeën te vinden. Ook zijn er 38 vitrines met een omvangrijke schelpenverzameling. In het aquarium zijn prachtige zeldzame vissoorten te vinden, maar ook de bekende schol, zeebaars en rog.

Het aquarium heeft een groot koraalrif en dit lijkt onder de zeespiegel gelegen. Het glas van dit enorme aquarium loopt van de vloer tot het plafond en heeft een breedte van 4 meter. Hierin leven honderden fel gekleurde vissen tussen de prachtigste levende koralen.

In het Zeeaquarium Bergen aan Zee is er de mogelijkheid om roggen te aaien bij de “Roggenrots”. Dit is een open rotsbassin waarin roggen leven. Hier zijn de dieren niet allen van dichtbij te bewonderen, ze kunnen ook nog eens aangeraakt worden. Het is een belevenis om mee te maken hoe de roggen zich volkomen vrijwillig laten aaien. Ook zijn er vele vitrines met duizenden schelpen te bewonderen.

In de walviszaal van het Zee Aquarium is een 14 meter lang skelet van een Potvis te bezichtigen. Dit geraamte van ‘s werelds grootste roofdier vormt het centrale middelpunt van de expositie. Deze expositie behandelt niet alleen het leven en de anatomie van de Potvis, maar vertelt ook het verhaal van het tragische einde van dit imposante dier.