Taman Indonesia

Welkom bij

Dierenpark Taman Indonesia

Taman Indonesia

Alle informatie over Dierenpark Taman Indonesia overzichtelijk op een rij.

Adres:
Dierenpark Taman Indonesia
Kallenkote 53
8345 HE
Kallenkote

Kenmerken Taman Indonesia

Openingstijden

1 april t/m 31 oktober: dagelijks van 10:00 tot 18.00 uur.
In februari & maart van 12:00 tot 17:00 uur

Parkeergelegenheid

Onbekend

Parkeerkosten

Gratis

Website

www.taman-indonesia.nl

Geschikt voor gezinnen

Ja

Informatie Taman Indonesia

Een buitengewoon Indonesisch dierenpark op het platteland van Overijssel. Taman Indonesia herbergt een bonte verzameling van ruim vijftig verschillende soorten vogels, aangevuld met tal van kleine Aziatische zoogdieren.

Tijdens een wandeling door de grote buitenvolières van het dierenpark waant men zich in de tropen en komen exotische vogels en zoogdieren voorbij zoals Beo’s, Balispreeuwen, Djalaks, Muntjaks, Kleinklauw-otters, Maleisische Stekelvarkens en tropische eekhoorns.
In Taman Indonesia leven ook Tijgerkatten, Maleisische stekelvarkentjes, Civetkatten, Binturongs (een soort beermarters uit de hoge bomen van Borneo) Ottertjes en tropische eekhoorns. Alle exotische vogels en zoogdieren zijn afkomstig van Europese dierentuinen, fokkers of importeurs. De dieren zijn in Europa opgegroeid en daardoor gewend geraakt aan het Europese klimaat.

Naast genieten van deze bijzondere dieren kan ook een kijkje worden genomen in een originele Indonesische paalwoning van het Mentawai eiland. Door middel van foto’s kookgerei en andere voorwerpen krijgt men in de nagebouwde paalwoning een indruk van het dagelijkse leven van de Mentawai. Ook kan er een ritje worden gemaakt in een echte Indonesische driewieler (bajaj).

In het eethuisje of op het terras van Taman Indonesia worden allerlei lekkere hapjes en drankjes geserveerd. Er bestaat de keuze uit echte Indische snacks zoals risolles, loempia, Indische pasteitjes, lemper, bapao, roti kukus en spekkoek. En ook de stroop susu en vruchtensapjes ontbreken niet.
In Taman Indonesia bevindt zich ook een toko met een kleine markt. Hier kunnen allerlei Indonesische souvenirs gekocht worden zoals batik, vele soorten verschillende beelden, maskers en schilderingen.