Natuurpark Lelystad

Welkom bij

Dierenpark Natuurpark Lelystad

Natuurpark Lelystad

Alle informatie over Natuurpark Lelystad overzichtelijk op een rij.

Adres:
Natuurpark Lelystad
Vlotgrasweg 11
8219 PP
Lelystad

Kenmerken Natuurpark Lelystad

Openingstijden

Dagelijks geopend van 12:00 tot 17:00 uur (in november t/m februari tot 16:00 uur)

Parkeergelegenheid

Aanwezig

Parkeerkosten

€3,00

Website

www.flevo-landschap.nl

Geschikt voor gezinnen

Ja

Informatie Natuurpark Lelystad

Natuurpark Lelystad, gelegen in de voormalige Zuiderzee heeft een grote diversiteit aan planten en diersoorten. Tijdens een fiets of wandeltocht ontdekt men edelherten, ooievaren, elanden, Otters, bevers, wilde zwijnen en paarden.

In Natuurpark Lelystad is ook een prehistorische nederzetting te vinden. In het jaar 1966 werden namelijk overblijfselen gevonden van een cultuur die de overgang heeft gevormd van het jagersleven naar het boerenbestaan. Dit gebied in Natuurpark Lelystad, genaamd Schokland, is benoemd tot een UNESCO werelderfgoed.

Het gebied staat namelijk symbool voor het Nederlandse leven met water en laat een unieke combinatie van historie met natuur zien. Het mooie van het gebied is dat het vrij toegankelijk is voor iedereen. Van zonsopgang tot zonsondergang. Alleen voor het bezoekerscentrum zijn er beperkte openingstijden.

Een aantal dagen per jaar organiseert het Flevo-landschap speciale excursies dieren voeren. Daarnaast worden in Natuurpark Lelystad de otters dagelijks om drie uur gevoerd. Veel andere dieren krijgen in de ochtend hun voedsel. Naast de dieren voeren excursies zijn er ook maandelijks excursies met diverse wandeltochten