Diergaarde Blijdorp

Welkom bij

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp

Alle informatie over Diergaarde Blijdorp overzichtelijk op een rij.

Adres:
Dierenpark Diergaarde Blijdorp
Blijdorplaan 8
3041 JG
Rotterdam

Kenmerken Diergaarde Blijdorp

Openingstijden

Elke dag geopend van 09:00 tot 17:00 uur

Parkeergelegenheid

Onbekend

Parkeerkosten

€7,00

Website

www.diergaardeblijdorp.nl

Geschikt voor gezinnen

Ja

Informatie Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is in 1855 opgericht door de heer Van der Valk en Van den Bergh. In de Rotterdamse binnenstad maakten zij een spoortuin die ruimte gaf aan fazanten en watervogels. Net als bij Artis mocht de dierentuin in eerste instantie alleen door leden en de gegoede burgerij worden bezocht. Omstreeks 1924 begon de dierentuin met financiële problemen te kampen. De hoge grondprijs door de centrale ligging in de stad was een grote oorzaak. Daarom werd de dierentuin, 13 jaar later, verplaatst naar de wijk Blijdorp. Toen er in 1940 gebombadeerd werd op Rotterdam werd de dierentuin grotendeels verwoest. Veel dieren overleden en enkele ontsnapten. Zebra’s liepen door de winkelstraat en zeehonden zwommen door de Rotterdamse grachten.

Diergaarde Blijdorp klom later weer uit zijn dal en is inmiddels een grote dierentuin met gorilla’s, giraffen, flamingo’s, zebra’s, struisvogels etcetara. Verder zijn er dagelijks voorstellingen en is er ook een botanische tuin. In 2007 kwam Diergaarde Blijdorp in het nieuws omdat een van de mannetjesgorilla’s ‘Bokito’ was ontsnapt. Hij verwonde een vrouw en vernielde stukken van het restaurant. De gorilla werd later ingesloten en verdoofd. Na een paar maanden waren de gorilla’s weer zichtbaar voor het publiek. Een 5 meter hoge rotswand zorgt ervoor dat ze deze keer niet ontsnappen.

Voor de komende jaren zijn weer veel plannen gemaakt om Diergaarde Blijdorp nog interessanter te maken. Dit zijn de terugkeer van de uitkijktoren, restauratie van de Rivierahal, uitbreiding van het oceanium, en uitbreiding van de dieren. Er komen meer beren, nijlpaarden, de kleine panda en een Orang-oetan verblijf.