De Hoge Veluwe

Welkom bij

Dierenpark De Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe

Alle informatie over Dierenpark De Hoge Veluwe overzichtelijk op een rij.

Adres:
Dierenpark De Hoge Veluwe
Apeldoornseweg 250
7351 TA
Hoenderloo

Kenmerken De Hoge Veluwe

Openingstijden

januari t/m maart: 09:00 tot 18:00 uur
april: 08:00 tot 20:00 uur
mei: 08:00 tot 21:00 uur
juni & juli: 08:00 tot 22:00 uur
augustus: 08:00 tot 21:00 uur
september: 09:00 tot 20:00 uur
oktober: 09:00 tot 19:00 uur
november & december: 09:00 tot 18:00 uur

Parkeergelegenheid

Onbekend

Parkeerkosten

Onbekend

Website

www.hogeveluwe.nl

Geschikt voor gezinnen

Ja

Informatie De Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe is het grootste stuk aaneengesloten natuurterrein van Nederland. De Hoge Veluwe is het enige stuk van de Veluwe waar bezoekers moeten betalen om te bezichtigen. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is gesticht door de familie Kröller-Müller. Zij gebruikten de grond als jachtterrein. In het terrein hadden zij kangoeroes en Moeflons uitgezet. Echter, het echtpaar moest door financiële problemen het gebied verkopen. Waar natuurmonumenten de gevraagde 800.000 gulden niet wilde betalen, wilde Het rijk dit wel doen. Dit met de toezegging dat zij ook de kunstcollectie van mevrouw kregen en deze tentoonstelde in een te bouwen museum. Dit gebeurde omstreeks de jaren 30 van de vorige eeuw.

Voor de bezoeker is er in De Hoge Veluwe veel te doen. Naast fiets en wandeltochten die op eigen gelegenheid gedaan kunnen worden, zijn er georganiseerde excursies met een natuurgids, safari’s met de boswachter, kinderactiviteiten, rondleidingen door het jachthuis en het museum, GPS-tochten en evenementen zoals de Hoge Veluwe loop.

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn ontzettend veel dieren te vinden zoals edelherten, reeën, wilde zwijnen, vossen, dassen, een hoop kleine beestjes en de moeflons. Het wild in het park wordt beheerd door de stichting. Zo is er een jachtplan voor de hoge veluwe opgesteld om de populatie in evenwicht te houden. In sommige gebieden worden de dieren ook juist beschermd, zogenaamde rustgebieden.