Beekse Bergen

Welkom bij

Dierenpark Beekse Bergen

Beekse Bergen

Alle informatie over Dierenpark Beekse Bergen overzichtelijk op een rij.

Adres:
Dierenpark Beekse Bergen
Beekse Bergen 1
5081 NJ
Hilvarenbeek

Kenmerken Beekse Bergen

Parkeergelegenheid

Onbekend

Parkeerkosten

€ 5,00

Geschikt voor gezinnen

Ja

Informatie Beekse Bergen

De Beekse Bergen is een dierentuin waarin mensen met hun auto doorheen kunnen rijden. Met zo’n 1500 dieren is de Beekse Bergen het grootste wildlife dierenpark van de Benelux. De Safaripark Beekse Bergen ligt tussen Tilburg en Hilvarenbeek. Na een grote zandwinning ontstond er een grote plas. De gemeentes van beide plaatsen wilde hier iets mee gaan doen. Zo is het idee ontstaan om er een recreatiepark van te maken. In 1964 is speelland Beekse Bergen opgericht. Vier jaar later pas is safaripark Beekse Bergen opengegaan.

Beekse Bergen Safaripark was meteen een groot succes. Leeuwen in soortvan vrijheid was ongekend. Mensen kwamen graag kijken en verbleven lange tijd in het park. In eerste instantie heette het park Leeuwenpark Beekse Bergen, er waren alleen leeuwen in het park. Later kwamen hier jachtluipaarden en bavianen bij. Een paar jaar later kwamen Grévy zebra’s, waterbokken, elandantilopen, lama’s, sabelantilopen, giraffen en een baby olifant er ook nog bij en toen besloot men de naam om te dopen in Safaripark Beekse Bergen.

Naast autosafari’s zijn er ook wandel bus en bootsafari’s. Mensen mogen dieren niet voeren. Ze volgen namelijk een streng dieet om te zorgen dat ze gezond blijven. Ook in Beekse Bergen zijn roofvogels te vinden, die vrij rondvliegen in een demonstratie. Dit is weer uniek in Nederland.