AquaZoo Friesland

Welkom in

AquaZoo Friesland

AquaZoo Friesland

Aqua Zoo Friesland is een dierentuin in Leeuwarden waar bezoekers vooral veel van het dierenleven in en om het water ervaren.

Adres:
De Groene Ster 2
8926 XE
Leeuwarden

Kenmerken AquaZoo Friesland

Openingstijden

mei t/m september: 09.30 tot 18.00 uur
oktober t/m april: 10.00 tot 17.00 uur

Prijzen

kinderen t/m 2 jaar: gratis
Bezoekers van 3 jaar of ouder: € 17,- (online prijs: € 15,-) 

Parkeergelegenheid

Tegenover ingang

Parkeerkosten

€ 4,00

Informatie AquaZoo Friesland

Aqua Zoo Friesland is een dierentuin in Leeuwarden waar bezoekers vooral veel van het dierenleven in en om het water ervaren. Dat blijkt wel wanneer je Aqua Zoo Friesland binnenkomt. Meteen ziet de bezoeker de zwartvoetpinguïns. Na de pinguïns valt het oog op de kalkoengieren. Ook aan de jongsten onder ons is gedacht. Alle lieve dieren zijn te zien in het Kids Kingdom. Even knuffelen met de dieren uit de kinderboerderij of kijken naar de stokstaartjes.

In Aqua Zoo Friesland zijn veel unieke diersoorten. Zo kun je in het Carniforum een grote groep neusberen, Ocelotten en rode panda’s van dichtbij bewonderen. Op het Lemureneiland bewegen Ringstaartmaki’s zich vrij tussen de bezoekers. Later ook veel gevleugelde dieren zoals dwergflamingo’s, jufferkraanvogels en roze pelikanen. Naast deze dieren is er in Aqua Zoo Friesland natuurlijk ook een rijk waterleven. In het grote aantal vijvers en riviertjes vindt men vissen, zeehongen, bevers, otters.

Op dit moment wordt er nog gebouwd aan AquaZoo Friesland. Onlangs is er een Europese watervogelplas en een kangaroe eiland geopend. Volgend jaar zal het Naturama uitgebreid worden.